13-12-11 Dag over de bergtoppen

13 december 2011 - Akaroa, Nieuw-Zeeland

13-12-11

Vanochtend na het ontbijt gingen we meteen om 9.00u op pad met onze reisleider Henk. Hij had nog een mooie route voor ons in petto. We gingen richting Akaroa en daarbij langs Onawe Penensula een mooi eiland midden in een baai. Het was een tocht over een gravelroad die alleen maar met een gewone auto gereden kon worden. Een camper kan er echt niet langs. En dat bleek wel. Verschillende weggetjes waren net zo breed als de auto en zoals zoveel plekken. Echt geen vangrail of iets dergelijks. Maar dankzij Henk zijn rij- en enduroervaring zijn we veilig langs alle plekken geloodst. We gingen naar volgens Henk het mooist gelegen restaurant in de wereld “Tophill”. Inderdaad wat was dat mooi gelegen. We namen er een kop koffie en een worteltaart waarop alle zaden uit de omgeving volgens mij waren verwerkt. Wel erg lekker en vullend.

Via Robinsons bay kwamen we in Takematua en vandaar door naar Akaroa. Ongeveer het volendam van Nieuw Zeeland met een aantal winkeltjes en ook een dolphinwatch. Allemaal op zeer kleine schaal, maar wel erg gezellig en leuk. Even een broodje daar gegeten en weer verder. Henk vertelde over de verschillende plekken die hij eerder had bezocht en we kwamen langs een cafe, dat er dus niet meer stond door de aardbeving. Weer een herinnering vernietigd.

Na Akoroa gingen naar Akaroa Heads een prachtig stuk bergen waar we bovenop gingen rijden. Wederom op gravelroad. Prachtig uitzicht ook daar weer en wat opviel dat we de oceaan nu goed konden zien en dat er een compleet dicht wolkendek tegenaan lag. Wat een prachtig gezicht was dat zeg. Na deze prachtige rit merkte Jan opeens de Kauri-boom waar we mee op de foto moesten volgens de opdrachten van Britt en Kirsten en eindelijk hadden we er één gevonden in een dal waar een speciaal microklimaat heerst. Dus in bloei en op de foto. Helemaal top alle opdrachten vervuld.

We reden naar huis en iedereen was al thuis. We gingen aan een biertje en bestelde het eten voor vanavond. Heerlijk chinees. Super na zo’n dag touren.

Cor Vlaanderen van de boerderij belde nog om naar de dolfijnen te gaan. En deze afspraak hebben we voorbij laten gaan, want we hadden er al een beste dag op zitten. Maar zoals Cor is No heartfeelings en wie weet een andere keer. Topgozer.

Oke dat was het weer voor vandaag. Kijk maar naar de foto’s.

Seeya.

1. Manon:
    13 december 2011
    Jullie vorige ontmoeting met de dolfijnen was al heel mooi en bijzonder!! Heb je al een ontmoeting gepland met de witte haai?
    Nog even lekker genieten hoor die laatste dagen, deze ervaring pakt niemand meer van jullie af.
    Groeten van Manon
  2. jikke:
    13 december 2011
    he jongens nog een paar dagen en zijn julie alweer thuis ,de tijd is werkelijk om gevlogen. een hele goede (en storm vrije reis).Dikke tut